Як прибрати цвіль під лінолеумом? Декілька порад від фахівців

Категорії

Цвіль може чекати на Вас у будь-якому куточку будинку, найстрашніше, що дуже часто власники будинків і квартир навіть не підозрюють про її існування. Цвіль під лінолеумом – одна з найпоширеніших проблем, що зустрічається у житлі, де довго не робився ремонт. Коли настає потреба зміни статевого покриття, з'ясовується, що довгі роки з Вами жив шкідливий мікроорганізм - пліснява. Питання "як прибрати цвіль під лінолеумом?" стає дуже гострим і вимагає швидкої та простої відповіді. Служба видалення грибка і цвілі «DFD» готова підказати кілька простих правил видалення цвілі під лінолеумом своїми руками.

Чому з'явилася пліснява під лінолеумом?

Причин появи цвілі під лінолеум досить багато. Варто відзначити, що пліснява сама по собі приживається в багатьох умовах, і зможе жити навіть за «нетипових» температур і норм вологості. Тому від цвілі у будинку не застрахований майже ніхто. На практиці найчастіше трапляються такі причини появи цвілі в будинку:

  • Помилка під час монтажу підлоги;
    При монтажі лінолеуму обов'язково потрібно просушити підлогу, щоб сконцентрована волога не залишилася там довгі роки. Така проблема чатує на тих, хто заливав під бетоном або вирівнювачем. Просушіть підлогу після ремонтних робіт, і лише потім стеліть лінолеум.
  • Погана ізоляція підлоги від вологи (часто зустрічається у приватних будинках або на перших поверхах);
    Дотримуйтесь правил монтажних робіт та рекомендацій, які заявляють виробники. При правильному укладанні лінолеуму потрібно прокладати підкладку, переглянути стики стін та плит. Необхідно докласти максимум зусиль для того, щоб волога не потрапляла через підлогу, інакше цвіль з'явиться через кілька років.
  • Надто вологе приміщення без вентиляції;
    Санвузли та кухні дуже страждають на грибок та плісняву. Волога просочується буквально у все, і навіть лінолеум. Забезпечте роботу вентиляції, це може запобігти появі плісняви і на стінах, стелі та меблях.
  • Проблема із сантехнікою.
    Навіть кілька крапель на день можуть спровокувати появу плісняви під лінолеумом. Прислухайтеся до сантехніки і регулярно проводьте її огляд, можливо це запобігатиме не тільки появі плісняви в майбутньому, але допоможе не затопити сусідів знизу.

Як позбавитися цвілі під лінолеумом своїми руками?

Якщо таку проблему вже виявили, потрібно повністю замінювати лінолеум. На жаль, без цього не вдасться позбутися її назавжди. Демонтуємо лінолеум, зачищаємо поверхню підлоги від плісняви (обов'язково жорсткою щіткою або шпателем), обробляємо місце зараження спец. засобом і стелимо новий лінолеум.

 

При зачистці постарайтеся повністю прибрати цвіль. Рекомендуємо відкрити вікна та включити вентиляцію, оскільки суперечки плісняви будуть підніматися у повітря. Як засіб для обробки можете використовувати:

  • Куплені кошти;
  • Розчин соди та оцту;
  • Мідний купорос.

Жоден із цих коштів не дає 100% гарантію результату. І перевірити надійність засобу можна буде лише за час. Після обробки можете стелити новий лінолеум і сподіватися, що такого не повторитися.

Ми рекомендуємо скористатися послугами озонування перед прокладанням нового лінолеуму. Озон знищує всі суперечки у повітрі та щілинах, а також запобігає їх появі на довгі місяці. Озонування – найнадійніший засіб з усіх, який гарантує результат, і Вам не доведеться сподіватися, а Ви точно впевнені, що пліснява під лінолеумом не з'явиться. Служба видалення плісняви та грибка завжди рада допомогти Вам у цій складній боротьбі!

Відгуки
Поки немає відгуків
Написати відгук
Ім'я*
Email
Напишіть відгук*