Як швидко та ефективно прибрати цвіль з гіпсокартону?

Категорії

Чи знаєте ви, що грибок на гіпсокартон може призвести до серйозних порушень дихання? Важливо його видалити, як тільки вона буде помічена. Прибрати чорну плісняву з гіпсокартону можна різними методами, що відрізняються залежно від того, пофарбовані стіни чи ні. У випадку, якщо гіпсокартон покритий шаром фарби, його можна легко очистити, просто використовуючи воду і відповідний засіб для чищення. Однак завдання набагато складніше, коли стіна не пофарбована. Можуть бути навіть випадки, коли потрібно просто видалити гіпсокартон і купити новий. Панікувати не варто, потрібно розібратися, як позбутися плісняви на гіпсокартоні.

Хорошою новиною є те, що якщо ви відразу вб'єте цвіль, ви можете зберегти гіпсокартон. Якщо пліснява затрималася там на деякий час, можливо, вам доведеться замінити забруднену ділянку. Ваш найкращий варіант – створювати менше вологого середовища, зводячи до мінімуму конденсацію та використовуючи осушувачі у ванних кімнатах або інших середовищах з високим ризиком.

Грибок на гіпсокартоні – що робити?

Чи знаєте ви, що є багато різних видів плісняви, поширених у домашніх господарствах? Деякі з них набагато небезпечніші, ніж інші.

 

Виберіть засіб для чищення від плісняви. На ринку є кілька варіантів, коли йдеться про засоби для чищення. Починаючи від легкої до сильної варіанти доступні як в хімічній, так і в натуральній альтернативах. Залежно від серйозності проблем із пліснявою, ви можете вибрати сильнішу хімічну речовину, якщо це необхідно.

Основні варіанти:

  1. Харчова сода: Створіть розчин для чищення з однією частиною харчової соди, доданої до п'яти частин води. Це буде м'який, але найбезпечніший очисник.
  2. Оцет: змішування оцту з рівними частинами води може бути трохи сильнішим миючим розчином. Це абсолютно природно та безпечно, коли у вас є домашні тварини чи діти. Оцет є ще безпечнішим варіантом, але він вбиває лише близько 80% домашніх форм, які можуть утворитися. Він може бути нетоксичним, але він може бути неефективним. Потім потрібно наносити оцет на уражену гіпсокартонову стіну кожні кілька днів протягом декількох місяців, щоб переконатися, що суперечки зростають.
  3. Миючі засоби: використовуйте відповідно до вказівок на пляшці. Вони абсолютно безпечні для використання з дітьми чи домашніми тваринами.
  4. Відбілювач : не завжди рекомендується використовувати відбілювач, оскільки його пари можуть бути шкідливими для вдихання. Однак це може бути сильний ефективний очисник, який є безпечним для видалення цвілі на гіпсокартоні. Змішування однієї частини відбілювача із трьома частинами води може стати сильним рішенням. Або використовуйте суміш 0,5 склянки відбілювача на 1 літр води, візьміть щітку і злегка почистіть гіпсокартон, доки всі ознаки плісняви не зникнуть. Ви захочете стерти з поверхні відбілювач, як тільки пліснява зникне, але переконайтеся, що ви не обполіскує гіпсокартон. Залишивши відбілювач, ви зможете вбити суперечки, які можуть бути у ньому.
  5. Використовуйте буру, щоб вичистити плісняву. Бура має більш високий рН, ніж харчова сода або оцет, що робить її найкращим варіантом для знищення плісняви. Ви захочете використовувати одну чашку бури на кожен галон води, яку ви використовуєте. Потім потріть форму розчином бури, доки її ознаки не зникнуть із гіпсокартону. Витріть зайву вологу і дайте гіпсокартону висохнути. Не змивайте суміш.
  6. Аміак також може вбити плісняву. Аміак слід розглядати як крайню міру, якщо цвіль на вашій гіпсокартоні. Це досить токсична хімічна речовина, яка погано вбирається у гіпсокартон. Ніколи не використовуйте аміак на стіні, яку ви вже очистили відбілювачем, тому що комбінація цих двох хімікатів створює токсичний газ. Завжди використовуйте чистий аміак, якщо ви віддаєте перевагу цьому методу.

Як прибрати цвіль з гіпсокартону перекисом водню

Плюси та мінуси використання перекису водню для знищення плісняви такі.

Перекис водню приблизно так само ефективний, як і відбілювач. Проблема в тому, що вона може навіть призвести до втрати яскравості білої фарби або зміни її кольору.

Перед тим, як почистити стіну, потрібно провести вибіркове тестування поверхні, що знаходиться поза увагою, щоб переконатися, що гіпсокартон не постраждає. Знадобиться 3% розчин. Розпорошіть перекис водню, а потім залиште поверхню на 10 хвилин. Очистіть область, щоб видалити цвіль, а потім витріть її, щоб видалити залишки бруду. Повторіть у міру необхідності, щоб видалити будь-яку цвіль, що залишилася.

Як убезпечити гіпсокартон від вологи?

Якщо можливо, піддавайте гіпсокартон сонячному світлу. Вологу в будинку потрібно всіма можливими способами усунути, ізолювати, запобігти її появі в майбутньому. Для цього будинок має бути добре утеплений, система водопостачання – гаразд, провітрювання – постійно.

Компанія «DFD» займається комплексним видаленням цвілі . Для цього ви можете просто зв'язатися з менеджером сайту та домовитись про консультацію. Ми точно знаємо, звідки береться грибок, де його шукати та як правильно убезпечити гіпсокартон від вологи. Маємо великий досвід та власну комплексну методику.

Відгуки
Поки немає відгуків
Написати відгук
Ім'я*
Email
Напишіть відгук*