Чим небезпечне вдихання плісняви та що робити, коли вже вдихнув?

Категорії

Цвіль неприємний «сусід» у будинку для кожної людини. Вона може виникнути швидко і швидко розвиватися і наростати по всьому будинку. Якщо Ви бачите сірі та чорно-зелені плями, то це вже великі та досить дорослі колонії цієї шкідливої речовини. І вони вже атакують ваш організм. Цвіль і грибок виділяють токсичні суперечки, які знаходяться в повітрі і згубно впливають на організм людини, погіршують здоров'я і збільшують ризик виникнення хвороб, що важко виліковувати. Цвіль може з'явитися не тільки на вікнах та підвіконнях, але і на кухні, у ванній і навіть на вашій зубній щітці. Чим же вона така небезпечна? Що робити, якщо вже вдихнув суперечки? Розкажемо далі.

Чим суперечки плісняви небезпечні при вдиху?

Доктор біологічних наук, професор Неллі Жданова стверджує, що суперечки грибків та плісняви є у повітрі на висоті 80 кілометрів над землею та зберегли свою життєздатність. За її словами, норма це 500 суперечок на кубометр повітря. Такий показник у незабруднених районах міста можливий. На жаль, деякі великі міста України мають зовсім іншу репутацію. Екологи багато говорять про те, що необхідно робити, щоб повітря в містах стало чистішим, але найчастіше їх просто не чують.

Як говорилося вище, пліснява дуже швидко виділяє суперечки і всі вони токсичні і для людини, і для тварин. Ці неприємні гості можуть продовжити свій розвиток вже в організмі людини. Звідси пішов грибок на нігтях ніг.

 

Спори можуть проникати в організм людини такими шляхами:

  • через дихання;
  • через шкіру;
  • осідаючи на їжі;

Для дітей та людей зі зниженим імунітетом суперечки плісняви та грибка дуже травматичні. Адже дитячий організм дуже чутливий до такого впливу. Їхній імунітет ще не зовсім сформований.

Небезпека цих мікроорганізмів для людини полягає в тому, що вона може спричинити такі захворювання:

  • алергію;
  • хронічний риніт;
  • астму;
  • отит;
  • хронічну мігрень;
  • захворювання легень;
  • цироз;
  • рак печінки чи легень.

Так, рак печінки або легенів може викликати велику кількість токсинів, суперечку та плісняву в організмі людини. Це рідкісні випадки, але вони можливі, не варто про це забувати.

Алергія може супроводжуватися задухою, сильним кашлем та запамороченням. Наслідком алергії може бути астма та порушення діяльності легень.

Цікавий факт! Для виготовлення благородного сиру та вина використовують таку ж шляхетну плісняву, яка в жодному разі не пов'язана з небезпечною та токсичною пліснявою. Тому можете їсти сир із білою, червоною, чорною або блакитною пліснявою, вона нешкідлива і навіть корисна, за словами гурманів. Але й переїдати не варто.

Що робити, якщо вдихнув цвіль?

Якщо Ви надихалися спорами плісняви, і Вам стало дуже погано, необхідно в першу чергу звернутися до медичного закладу. Там Вам зможуть надати якісну допомогу та не допустити погіршення Вашого стану.

Для першої медичної допомоги у домашніх умовах Вам необхідно:

  • Випити активованого вугілля із розрахунком 1 таблетки на 10 кілограм. Вугілля вважається універсальним засобом проти отруєнь, у тому числі й суперечками плісняви.
  • Промивання шлунка, гарний спосіб прибрати велику кількість токсинів та очистити організм.
  • Прополоскати ніс, горло і промити слизову оболонку носа. Це необхідно для того, щоб вимити і прибрати залишки, які могли затриматися в слизовій носі.

І головне, що необхідно зробити – це почати боротьбу з пліснявою та грибком. Адже нічого важливішого немає, ніж наше з Вами здоров'я.

Як убезпечити себе від регулярного попадання спор цвілі в організм?

Щоб всього з перерахованого вище не трапилося з Вами, необхідно заздалегідь убезпечити себе. Для цього варто проводити профілактичне прибирання раз на квартал, якщо Ви впевнені, що плісняви та грибка немає у Вашій оселі.

Якщо Ви все ж таки знайшли цвіль у своєму будинку потрібно боротися з нею або самостійно або за допомогою фахівців. Вони використовують ефективні методи та засоби для знищення плісняви у будь-яких її проявах. Також фахівці проінформують Вас про профілактичні методи, які Ви зможете робити самостійно. Замовляйте комплекс видалення плісняви у будинку від компанії DFD.

Відгуки
Поки немає відгуків
Написати відгук
Ім'я*
Email
Напишіть відгук*