Чи шкодить цвіль домашнім вихованцям? Вплив суперечка грибка на тварин

Категорії

Будь то конденсація, високий рівень вологості в приміщенні, труби, що протікають, або недавнє стихійне лихо, у більшості будинків є проблеми з вологістю. І кожен має багато органічних матеріалів, таких як дерево, папір, тканина, шкіра, цементний розчин, гіпсокартон, ізоляційні матеріали і т. д. Таким чином, суперечки існують скрізь у навколишньому середовищі, і всі вимоги до її зростання виконуються. Цвіль швидко поширюється і торкається великих площ будівлі, викликаючи серйозну небезпеку для здоров'я всіх у будинку – як людей, так і тварин.

Вплив цвілі на домашніх тварин

Вплив цвілі на людей добре відомий (алергічні симптоми, такі як чхання, закладеність носа, подразнення шкіри та очей і т. д., загострені респіраторні захворювання, запалення легень). Але чому суперечки цвілі шкідливі тваринам? Фактично, грибок вражає свійських тварин навіть сильніше, ніж людей. Собаки, кішки та інші тварини більш сприйнятливі до хвороб, пов'язаних із грибком, ніж люди через менш розвинену імунну систему. При постійному впливі шкідливих мікроорганізмів домашні тварини можуть мати серйозні проблеми зі здоров'ям і навіть вмирати, якщо не отримують належної та своєчасної медичної допомоги.

Як цвіль впливає на свійських тварин?

Спори можуть проникнути в тіло вихованця при вдиханні або при ковтанні (коли їсть запліснілу їжу):

 
  1. При вдиханні грибок викликає жар, летаргію та різні респіраторні проблеми. Типові симптоми включають утруднене або прискорене дихання, кашель, чхання, виділення з носа, млявість та кровотеча з носа чи рота;
  2. При попаданні з їжею грибок призводить до проблем із травленням та пошкодження шлунково-кишкового тракту. Найбільш поширені симптоми включають втрату апетиту, блювання та зміни випорожнень.

Більш того, тісний контакт протягом тривалого періоду може призвести до різних алергічних реакцій та неврологічним проблемам, таким як тремор та судоми.

Крім того, деякі види грибка набагато небезпечніші, ніж інші, і становлять велику небезпеку для здоров'я.

Отруйні види плісняви (чорна) виробляють мікотоксини, які можуть спричинити загибель клітин та пошкодити печінку. Домашні тварини, які зазнали впливу суперечка, можуть страждати від легеневої кровотечі – смертельного стану, що характеризується сильною кровотечею.

Якщо хвороба не буде своєчасно та ефективно лікуватись, це може призвести до пошкодження органів (або навіть до відмови) та серйозно вплинути на нервову систему вихованця. Отже, дуже важливо стежити за симптомами і якнайшвидше отримати ветеринарну допомогу.

Наскільки пліснява шкідлива для тварин: основні симптоми

Ознаки впливу плісняви у собак, кішок та інших домашніх тварин можуть змінюватись від надмірного розчісування та чхання до болю в суглобах та проблем зі згортанням крові:

  • шкірні висипання та виразки;
  • надмірне лизання, дряпання та жування можуть призвести до випадання волосся, шкірних ран та кровотечі;
  • утруднене дихання, хрип;
  • чхання, кашель, нежить;
  • втрата апетиту, блювання;
  • кровотеча з носа/рота;
  • кульгавість, тремтіння, судоми;
  • тривожність;
  • зміни у поведінці.

Багато проявів впливу можуть нагадувати інші хвороби. Тому негайно віднесіть вихованця до ветеринара.

Грибок та тварини – шкода, яку можна перемогти!

Ветеринар може призначити детоксифікуючі препарати, стероїди чи інші ліки, залежно стану тварини. Лікування може включати переливання крові (якщо тварина надмірно кровоточить) та антибіотики для боротьби з вторинними інфекціями. Аналізи крові будуть зроблені кілька разів, щоб проконтролювати роботу печінки, і якщо ваш вихованець дуже хворий, йому, можливо, доведеться залишатися в клініці для цілодобового догляду.

Більшість свійських тварин, які отримують швидку медичну допомогу після токсичної дії, повністю одужують. Тим не менш, не можна приводити їх додому, поки не визначите причину проблеми і не позбавитеся її. Тривале вплив цвілі може погіршити стан вашого вихованця та призвести до незворотного пошкодження органів або навіть смерті.

Компанія DFDваш найкращий вибір! Професійне видалення цвілі і грибка , досвідчені фахівці виявлять і видалять всю плісняву у вашому будинку, очистять і дезінфікують уражені ділянки, усунуть запах і запобігають зростанню цвілі в найближчому майбутньому.

Відгуки
Поки немає відгуків
Написати відгук
Ім'я*
Email
Напишіть відгук*