Як впливає цвіль на здоров'я дитини?

Категорії

Хоча в останні роки поінформованість про плісняву значно зросла, все ж таки часто трапляється, що люди, які страждають від плісняви, не усвідомлюють цього, припускаючи, що у них застуда. Дійсно, досить важко визначити, чи пов'язаний симптом з нею чи ні, оскільки зв'язок між шкідливими мікроорганізмами та багатьма проблемами зі здоров'ям ще не доведений і потребує додаткових досліджень для підтвердження. Тим не менш, якщо у вас є цвіль у будинку, і член вашої сім'ї, особливо дитина, почувається погано без очевидних причин, отруйний грибок майже напевно є винуватцем. Як впливає цвіль на здоров'я дитини?

Чим небезпечна пліснява для дитини?

Вона виробляє крихітні легкі суперечки, які ініціюють зростання нової цвілі, але погіршують якість повітря у приміщенні. При вдиханні ці суперечки змушують імунну систему реагувати, викликаючи алергічні реакції як природний захист від сторонніх частинок. Це може призвести до різних проблем зі здоров'ям та серйозних алергічних симптомів.

Різні люди по-різному реагують на вплив, але діти, люди похилого віку і люди, схильні до хвороб, як правило, найбільш схильні до негативного впливу. Тип і серйозність симптомів залежать від типів мікроорганізму, присутніх у будинку, та ступеня впливу, але молоді люди, імунна система яких ще не повністю розвинена, можуть наражатися на ризик по-справжньому серйозних ускладнень.

 

Як цвіль діє на здоров'я дитини?

Ряд досліджень з усього світу ясно продемонстрували тісний зв'язок між життям у середовищі, ураженому пліснявою, та ступенем несприятливих респіраторних симптомів у дітей.

Коли малюк вдихає суперечки, він може мати різні проблеми з диханням, схожі на симптоми сезонної алергії.

Основні симптоми алергії у дитини:

  • задишка;
  • нежить;
  • свербіж у носі;
  • закладеність носа;
  • хворе горло;
  • кашель;
  • чхання;
  • Інші симптоми грипу.

Симптоми алергії на грибок у дитини варіюють від чхання та кашлю до головного болю та нудоти.

Хоча всі види побутової плісняви можуть викликати такі неприємні симптоми алергії, найбільший ризик для здоров'я дітей становить токсична чорна. Вона виробляє мікотоксини, які можуть бути особливо шкідливими та навіть призвести до смерті. Мікотоксини створюють подразнення та печіння в порожнині носа, рота та горла. Якщо вони потрапляють у слизові оболонки, пазухи та легені, можуть викликати серйозні проблеми з диханням та кровотечу у легенях.

Якщо у вашої дитини астма, вдихання спорів плісняви може спричинити більш часті напади та загострити хронічне захворювання легень.

Це доведений факт, що вплив може мати серйозні наслідки для дітей у перші роки життя. Воно надзвичайно небезпечне, оскільки збільшує ризик пневмонії та подальшої смерті серед немовлят.

Які ще симптоми викликає цвіль у будинку?

Коли отруйні спори потрапляють на ніжну шкіру маленької дитини, можуть викликати запалення, висип та інші подразнення. Токсини можуть легко проникати в організм людини через шкіру, особливо якщо йдеться про ніжну шкіру дитини.

Крім симптомів, пов'язаних із диханням, діти можуть також відчувати різні неврологічні проблеми. Трихотеценові мікотоксини можуть вбивати нейрони в мозку та порушувати його функції, а також викликати нервові розлади, перепади настрою та дратівливість. Найбільш поширені неврологічні симптоми від чорної плісняви включають:

  1. Розгубленість та дезорієнтація.
  2. Погана концентрація уваги.
  3. Уповільнені рефлекси.
  4. Запаморочення.
  5. Головні болі.
  6. Втрата пам'яті та проблеми з пам'яттю.
  7. Тривога та депресія.
  8. Тремтіння або тремтіння.
  9. Оніміння.
  10. Подразнення шкіри.

Чим небезпечна пліснява в будинку для дитини: вплив на очі

Коли мікотоксини вступають у контакт із клітинами ока, вони можуть спричинити запалення очей і створити проблеми із зором:

  • свербіж;
  • сльози;
  • червоні чи налиті кров'ю очі;
  • запалення та болючість;
  • нечіткість.

Окрім вищеописаних ризиків для здоров'я, тривалий вплив токсичних мікроорганізмів може викликати серйозне пошкодження внутрішніх органів.

Токсичні спори можуть легко видихатися, ковтатися чи всмоктуватися через шкіру чи очі людини. Як тільки мікотоксини потрапляють у кровотік, вони можуть викликати ряд симптомів кровообігу та проблеми з судинами, такі як нерегулярне серцебиття, різні хвороби серця, низький кров'яний тиск, проблеми зі зсіданням крові, внутрішні або зовнішні крововиливи тощо.

Шкода цвілі для дитини може бути виражена і в таких симптомах, як:

  1. Хронічна втома.
  2. Слабкість та загальний дискомфорт.
  3. Імуносупресія.
  4. М'язовий біль, біль у грудях, біль у животі, біль у суглобах чи інші болі.
  5. Гарячка, грипоподібні симптоми або рецидивна застуда.
  6. Вушні інфекції та/або порушення слуху.
  7. Нудота.
  8. Блювота.
  9. Діарея.
  10. Втрата волосся.

Симптоми можна зняти за допомогою ліків від алергії.

Як уберегти свою дитину від плісняви?

Реакція людини залежить від її чутливості та загального стану здоров'я, кількості та типу плісняви та тривалості впливу.

Однак чим довше дитина живе в середовищі, ураженому пліснявою, тим більш чутливою вона стає до шкідливих мікроорганізмів.

Алергічні реакції будуть все більш серйозними, викликаючи значне погіршення симптомів. Таким чином, щоб запобігти серйозним проблемам зі здоров'ям і звернути назад негативний вплив, необхідно вжити швидких та ефективних заходів за перших ознак зростання грибка у вашому будинку.

Після успішного завершення процесу усунення грибка більшість симптомів алергії має поступово зменшуватися. Однак деякі наслідки впливу на здоров'я можуть бути постійними: якщо дитина тривалий час зазнавала цього, його імунна система залишиться слабкою на все життя і в майбутньому буде більш чутливою до грибка.

Щоб прибрати цвіль у будинку , ви можете скористатися консультацією фахівців компанії «DFD». Також вони допоможуть провести експертизу та з'ясувати, звідки взялася проблема, створять у житлі оптимальні умови для запобігання появі або зменшення кількості цвілі. Гарантуємо 100% знищення грибкової колонії та спорів

Відгуки
Поки немає відгуків
Написати відгук
Ім'я*
Email
Напишіть відгук*