Після утеплення будинку з'явилася пліснява на стінах? Інструкція по боротьбі з грибком від DFD

Категорії

У гонитві за енергоефективністю, економністю на своєму ж комфорті часом ми нехтуємо елементарними правилами. Утеплення стін – це один із найбажаніших способів, як заощадити на теплі. Але не всі розуміють можливі негативні наслідки, а пліснява на стінах – це одна з них. Дуже часто до нашої служби від плісняви «DFD» звертаються люди з такою проблемою: після утеплення стін пінопластом з'явився грибок, що робити? Зараз ми розберемо докладніше цю проблему та розповімо про основні методи боротьби з пліснявою, навіть коли утеплений будинок пінопластом або іншими матеріалами. Для нас Ваше здоров'я – насамперед.

Чому після утеплення будинку з'явилася пліснява?

Грибок і пліснява досить негативно впливають на наш організм, вони здатні в прямому сенсі знищувати та руйнувати організм через дихальні шляхи. Якщо в будинку завелися ці мікроорганізми, необхідно радикально вживати заходів, щоб не отримувати дози спор цвіль з кожним вдихом. Навіть невелика цятка на стіні вже свідчить про велику проблему. Не звинувачуйте в цій проблемі майстрів, які вам робили утеплення, вони лише виконували свою роботу, тільки в одиницях випадків грибок з'являється через погану обробку стиків, кутів тріщин.

Перед монтажем собі в будинок утеплення пінопластом, напевно, Ви чули про всі плюси і мінуси і повинні знати, що пінопласт перекриває можливість «дихати» стінам, за рахунок чого і досягається підвищення температури. А основна причина розвитку цвілі – волога, яка за нормальних умов провітрюється крізь щілини у стінах, вікнах та дверях. Але оскільки сучасний світ допомагає позбавитися цих проблем, для розвитку грибка є всі шанси. За статистикою, у кожному 3-му будинку в Україні вже є грибок.

 

Утеплювати стіни будинку зсередини – заборонено. Це призведе до катастрофічних наслідків, і грибок буде розмножуватися вдесятеро швидше. Запам'ятайте це правило!

Що робити, якщо після утеплення стін пінопластом з'явився грибок (цвіль)?

Якщо ми вже знаємо причини, тепер необхідно діяти так, щоб їх усунути. У будь-якому разі, чорні плями та квітучі шпалери ми вже не приберемо, але зупинити розмноження зможемо легко. Для запобігання появі плісняви необхідно:

  • прочистити системи вентиляції будинку (душники);
  • Встановити вентиляційні канали у пластикові вікна;
  • Налаштувати пластикові вікна на літній режим;
  • Переглянути систему опалення, можливо, додати батарею;
  • При слід. ремонт обробити стіну антисептиком;
  • Щодня на 15-30 хвилин провітрювати (взимку можна менше).

Це основні способи боротьби із пліснявою своїми руками після утеплення. Повністю позбутися її одразу не вийде. Суперечки будуть виходити поступово і приміщення з часом набуде спокою від мікроорганізмів. Є й ефективніший спосіб – озонування. Процес озонування (насичення повітря киснем) вбиває суперечки грибка та плісняви миттєво. За 15 хвилин кімната насититься гірським повітрям та стане свіжою та комфортною для життя (після кількох годин провітрювання після озону).

Очистити стіни від плісняви після утеплення будинку не так і важко. В інтернеті є безліч способів, але ми настійно рекомендуємо використовувати лише науково підтверджені та діючі, а не використовувати народні засоби, які лише відтягнуть допомогу фахівців.

Компанія «DFD» допоможе з усіма етапами очищення будинку від грибка (чистка душника, встановлення клапана у пластикові вікна тощо). Наші фахівці є по всій Україні, звертайтеся, і ми обов'язково допоможемо подолати найшкідливіші мікроорганізми у Вашому домі. Комплекс видалення грибка та цвілі сильно зможуть заощадити Ваш час та гроші!

Відгуки
Поки немає відгуків
Написати відгук
Ім'я*
Email
Напишіть відгук*