Озонування повітря. Навіщо озонувати повітря у приміщеннях

Категорії

Послуга озонування повітря в житлових приміщеннях з кожним роком стає все більш популярною. Проте, багато хто не розуміє цілей її проведення. У яких випадках потрібне озонування повітря? Як проводиться ця процедура і на що вона впливає? Відповіді на всі ці запитання ви дізнаєтесь далі.

Для початку варто зрозуміти, що є озоном. Він є хімічним елементом, в природі зазвичай формується під час грози. Саме він надає повітрю запаху свіжості. Однак його корисні властивості цим не обмежуються. Озон є природним дезінфектором

Навіщо озонувати повітря?

У житлових приміщеннях накопичуються різні шкідливі речовини та патогенні мікроорганізми. Причиною цього можуть стати навіть оздоблювальні матеріали, які випаровують такі речовини. Згодом їхня концентрація в повітрі може стати небезпечною для здоров'я, навіть якщо регулярно провітрювати приміщення. Крім цього, скупчення пилу у приміщенні також негативно впливають на якість повітря. У разі ж, коли в будинку з'явилася пліснява, варто негайно зайнятися вирішенням цієї проблеми. Справа в тому, що навіть після повного видалення плісняви та грибка з поверхонь у повітрі залишаються тисячі суперечок, які негативно позначаються на здоров'ї всіх, хто перебуває у приміщенні. Також у повітрі можуть мешкати різні шкідливі мікроорганізми, які невидимі для людського ока. Тому з метою турботи про своє здоров'я та здоров'я своєї сім'ї необхідно брати до уваги питання очищення повітря у житловому приміщенні.

 

У разі допоможе процедура озонування. Як вона діє? Молекули озону з'єднуються зі шкідливими частинками і розпадаються, знищуючи їх у своїй. Але тут є свої нюанси. Позитивний вплив озону можна забезпечити лише при використанні його в допустимій кількості. При його високій концентрації можна також завдати шкоди здоров'ю. Тому краще дуже ретельно підготуватись до проведення такої процедури.

Переваги проведення процедури озонування повітря

  • Це чудовий спосіб проведення швидкої дезінфекції приміщення. Озонування практично вдвічі ефективніше очищення за допомогою засобів, що містять хлор.
  • При озонуванні повітря в житловому приміщенні усуваються всі неприємні запахи, а в повітрі залишається запах свіжості.
  • Така процедура очищає повітря не лише від шкідливих речовин, а й мікроорганізмів, суперечок, грибків та дрібних комах.
  • Нейтралізує дію різних токсичних речовин.
  • Позбавляє приміщення від пилу, що витає у повітрі, а також знищує пилових кліщів.
  • Після проведення процедури дихати у приміщенні набагато простіше, відчувається свіжість, самопочуття покращується.
  • Правильне проведення процедури озонування (з використанням допустимої кількості газу) не завдає жодної шкоди здоров'ю та не ушкоджує кімнатні рослини.

Чи може озонування завдати шкоди?

Цілком природно, що перед проведенням процедури озонування повітря в приміщенні люди задаються питанням, чи це може завдати шкоди. Як уже говорилося раніше, за правильної концентрації озону процедура приносить виключно користь. Є два варіанти проведення такої процедури: використовувати озонатор самостійно або замовити послугу професіоналів. У першому випадку варто дуже ретельно підійти до вибору приладу. Необхідно вивчити всі його характеристики, ознайомитися з відгуками та врахувати надійність виробника. Після придбання озонатора його необхідно використовувати лише відповідно до інструкцій виробника. За дотримання всіх правил (концентрація газу, час та частота проведення процедури) – позитивний результат гарантовано.

Якщо ж ви боїтеся зробити щось не так чи не впевнені в будь-якому моменті при озонуванні, краще замовте послугу озонування у професіоналів. Співробітники компанії „DFD“ гарантують дотримання всіх вимог під час проведення процедури та її ефективність. Вам не доведеться турбуватися ні про що, ви тільки насолоджуватиметеся результатами: чистим повітрям, запахом свіжості та відмінним самопочуттям у своєму будинку.

Відгуки
Поки немає відгуків
Написати відгук
Ім'я*
Email
Напишіть відгук*