Як позбутися клопів? Звідки вони беруться і чим вивести постіль?

Категорії

Наше життя сповнене новими бар'єрами та проблемами, з якими ми стикаємося щодня. І не завжди можна розрахувати та переостерігатися від них, історія з клопами та іншими комахами – саме така. Не існує способів і запобіжних заходів від клопів, які б дали 100% гарантію, що вони ніколи не з'являться. Постільні клопи завдають нам багато незручностей та огид, а боротьба з ними – це справжня війна. Позбудеться клопів народними засобами або хімікатами далеко не завжди вдається, доводиться вигадувати більш ефективні методи. Але не поспішайте, зараз ми розповімо вам все про клопах: від чого вони заводяться, де можуть з'явитися і найголовніше – як позбутися клопів?

Від чого заводяться клопи і як вони проникають у квартиру, будинок?

Клопи - це одні з найдавніших організмів на нашій планеті, які, на наше щастя, не еволюціонували. Сьогодні на нашій планеті існує близько 4 тисяч видів, але для нас звичними залишаються: постільні, мармурові, черепашкові, тріатомові та солдатики (так-так, ті самі з нашого дитинства). Але головним болем для багатьох залишаються постільні клопи, від яких дуже багато неприємностей.
Постільні клопи заводяться у квартирі чи будинку з такої причини:

  1. Вони вже давно живуть у Ваших сусідів;
  2. Клопи скористалися нашими 4-лапими домашніми друзями;
  3. Ви самі принесли їх на одязі з іншого будинку;
  4. Квартира знаходиться у дерев'яному чи старому цегляному будинку;
  5. Садиба має щілини, тріщини або дірки.

Це найпоширеніші причини появи клопів, оскільки вони досить повільні і переповзти з одного будинку до іншого буде проблематично. Застрахуватися від появи клопів практично неможливо, їх габарити дуже маленькі та плескаті, тому помітити не просто.

 

Спосіб життя клопів: як вони живуть і чим харчуються?

Живляться клопи кров'ю, тому тема укусів від них дуже популярна на багатьох медичних форумах та сайтах. Фото укусу клопа далеко не завжди допоможе зрозуміти, чи він це зробив. Але якщо є підозра, не бійтеся вести з ними боротьбу, пам'ятайте, що видалити клопів не так і важко! Найкращі місця для життя цих комах – це темні укриття, щілини, матрац, плінтус, оббивка меблів тощо. Тому якщо помітили хоча б 1 клопа, починайте пошуки його лігва (гнізда).
Трохи корисних фактів про постільні клопи, які допоможуть з ними боротися:

  • Максимальна тривалість життя – 8 місяців;
  • Самки відкладають яйця до 5 штук на день!
  • Народжуються через 30-40 днів після відкладання яєць;
  • Активний спосіб життя ведуть лише вночі;
  • Навіть за відсутності їжі (крові) можуть впадати в анабіоз, після чого прокидаються;
  • Не намагайтеся створити екстремальні умови для них, вони витримують навіть –30°С;
  • Науково не доведено, що вони переносять інфекції та бактерії.

Як позбутися клопів? Основні способи знищення постільних клопів

На форумах і чатах багато людей висловлюють своє безсилля, коли після довгих тижнів боротьби, купи викинутих грошей на вітер, десятків болісних ночей у страху, що клопи активізуються, приймається катастрофічне рішення – переїзд в іншу квартиру чи будинок. Але повірте, це лише гаряче прийняте рішення, яке абсолютно не виправдовує себе.
Очистити квартиру, будинок від клопів можна декількома способами:

  1. Нагріти приміщення до +55 ° С протягом 10 годин;
  2. Обробка їх лігва гарячою парою (не 100% результат);
  3. Використання хімікатів;
  4. Обробка приміщення озоном.

Повністю вивести постільних клопів за 1 обробку неймовірно складно. Якщо використовувати народні методи (різні трави, стебла або листя) абсолютно не допомагають, можуть лише відлякати на деякий час, але ніяк не позбутися. Можливо, у Вас вдасться нагріти приміщення до +55°С, і вони почнуть гинути, але будьте уважні, клопи можуть ховатися в щілини стін або підлоги, де температура буде нижчою. Пара дуже ефективна для вбивання відкладених яєць та очищення важкодоступних місць. Якщо не знаєте, чим вивести клопів у невеликій області, використовуйте пару.

Хімікати допоможуть вивести клопів із квартири, але це небезпечно для Вашого здоров'я. Використовуйте засоби самозахисту та постарайтеся на деякий час залишити приміщення (особливо діти). Вивести клопів народними засобами практично неможливо, на форумах цей варіант повністю розбитий на порох. Тут потрібно брати сторону більш сучасних способів.

Позбудеться постільних клопів за допомогою озонування – найнадійніший спосіб

Озонування – це процес насичення повітря киснем у величезній дозі. Найбільша концентрація озону біля водойм або лісу, але там ця доза цілком допустима для життя, а спеціальні пристрої генерують озон у величезній кількості, і після нього вмирає все живе (від мікробів, бактерій до кліщів, тарганів і клопів).

Як і будь-які інші живі істоти, клопи дихають, а при проникненні крізь них панцир повітря з 3-кратним киснем, плазма моментально вибухає і клопи помирають. Відкладені яйця не виживають і частки секунди під озонуванням. Знищення постільних клопів таким способом буде абсолютно безпечним для Вас та дітей, а після 3-4 годин провітрювання у будинку буде приємний гірський запах.
Переваги використання озонування проти постільних клопів:

  • Клопи гинуть миттєво;
  • Озон проникає у всі щілини, дірки та меблі, при цьому не шкодить їм;
  • За 30 хвилин у приміщенні віддаляться всі мікроби, грибок та пліснява;
  • Озонування не залишає по собі слідів;
  • Клопи не з'являться в будинку ще 3 місяці точно;
  • Після обробки у приміщенні приємно пахне та абсолютно безпечно.

Можливо Вам порадять взяти стаціонарний озонатор, але його потужність дуже мала для реальної боротьби з клопами. Тут потрібен професійний підхід із відповідним обладнанням.

Компанія DFD допоможе вбити клопів у Вашому будинку швидко та дешево. Декілька годин роботи нашого майстра і проблема зникне з приміщення на довгі місяці. А далі дотримуйтесь запобіжних заходів та профілактики. І які клопи не завадять Вам жити! Запам'ятайте, знищити клопів швидко, безпечно та надійно можуть лише професіонали. Ми даємо гарантію на виконану роботу 3 місяці.

Замовляйте обробку від клопів у нашій компанії DFD та позбавтеся їх назавжди!

Відгуки
Поки немає відгуків
Написати відгук
Ім'я*
Email
Напишіть відгук*