Що таке коронавірус і наскільки він небезпечний? Як уберегти себе від китайського вірусу?

Категорії

Черговою фобією світового масштабу став коронавірус 2019-nCoV, стрімке поширення якого стартувало в Китаї і наочно продемонструвало: навіть найсучасніша медицина може в подібних випадках виявитися непідготовленою до такого розвитку подій, а іноді навіть безпорадною. Що відбувається насправді і чи справді така велика загроза?

Що таке коронавірус і наскільки він небезпечний?

Головна небезпека коронавірусу полягає в тому, що він поводиться непередбачено і мутує так швидко, що звичайні ліки не завжди справляються з перебігом хвороби. Кількість тих, хто заразився, вимірюється вже тисячами, а кількість летальних наслідків перевалила за сотню.

Першими до групи ризику потрапляють люди з ослабленим імунітетом:

 
  • старі;
  • діти;
  • ті, у кого діагностовано хронічні захворювання.

Це не означає, що однакову загрозу для людського здоров'я несуть у собі всі різновиди коронавірусу, але 2019-nCoV справді дуже агресивний і побоювання щодо нього мають цілком реальну основу.

Світова спільнота спішно розробляє ефективні заходи, щоб мінімізувати небезпеку коронавірусу та не дати йому поширитись на великі території.

Певний досвід і напрацьований алгоритм дій у епідеміологів на сьогодні є, оскільки цей спалах небезпечної інфекції далеко не перший. Найзгубнішою для людства стала епідемія столітньої давності, коли сумнозвісною «іспанкою» заразилося до п'ятдесяти мільйонів людей – вважається, що ця міжвидова інфекція передалася людям від хворих птахів.

Протягом минулого століття людство ще неодноразово стикалося з серйозною загрозою масового зараження такого порядку, а нинішній коронавірус-«китаєць» став новим проявом у цьому ряду.

Мало сподіватися лише на досягнення медицини, не менш важливо та самостійно подбати про власне здоров'я. Адже, як і відомо, краще постаратися запобігти біді, ніж потім боротися з нею – складно, дорого та без гарантій успіху.

Профілактика від коронавірусу - основні правила

Отже, що можна зробити, щоб захистити організм від підступного коронавірусу? Як не дивно, дуже дієвими виявляються банальні правила особистої гігієни.

Вони настільки прості, що дотримання їх не складе великої праці:

  • без особливої потреби не з'являйтесь у місцях підвищеного скупчення людей;
  • носіть захисні пов'язки та медичні одноразові маски, міняйте їх не рідше двох-трьох разів на добу;
  • мийте з антисептиками обличчя та руки, проводьте вологе прибирання у приміщеннях, де перебуваєте основну частину часу;
  • створюйте захисний бар'єр для проникнення інфекції – користуйтеся, наприклад, оксоліновою маззю та подібними засобами;
  • пийте тільки кип'ячену воду - добовий обсяг споживаної рідини повинен становити не менше двох літрів.

Не буде зайвої і турбота про захисні сили свого організму: лікарі порадять, які вітаміни, препарати, народні засоби допоможуть швидко та без надмірного навантаження зміцнити імунну систему у вашому конкретному випадку.

Але, на жаль, не всі ефективні захисні заходи ви зможете реалізувати власними силами – і компанія DFD охоче готова прийти на допомогу. Наші фахівці проведуть озонування приміщень , в яких ви живете та працюєте.

Попит на таку обробку різко зростає в періоди сезонних інфекцій, оскільки безпечний і корисний для людини озон не дозволяє розвиватися хвороботворним мікроорганізмам, які зазвичай стають джерелом зараження. Частинки озону створять надійну перешкоду і для шкідливого коронавірусу – він просто не виживе у вашому будинку, а загроза здоров'ю буде знята.

Відгуки
Поки немає відгуків
Написати відгук
Ім'я*
Email
Напишіть відгук*